Hvorfor oss? I 2016 publiserte vi enkle og miljøvennlige metoder for bipleie. Våre bidrag opprørte hovedsakelig birøktere, som ubevisst og usant informerte om vanskeligheter med å holde bier.

Advarsel: Hvis du leter etter svar på spørsmål om hvordan du bedre kan ta vare på biene, kan du ikke ignorere disse fakta!

Bier har eksistert på planeten vår i over 150 millioner år. Menneskelig inngripen i økosystemet har ført til at de europeiske honningbier ikke lenger kan overleve alene.

De har blitt truede arter i regionen vår. De ville utryddes uten omsorg for en birøkter, noe som ville ha katastrofal innvirkning på hele økosystemet.

Vår visjon er å skape et system for økologisk birøkt uten bruk av kjemikalier. På en måte som er bærekraftig. For tiden har vi hundrevis av honningbikolonier.

Hver og en blir overvåket med den nyeste teknologien. Teknologi vi bruker er spesielt laget for å hjelpe birøktere. Birøkteren får full oversikt over helse og produktivitet i elveblestene sine.

Takket være denne teknologien er det ikke nødvendig med inngrep, som ville være unødvendige. Det er 100%biologisk, 100% restfrieharmløsfor biene, brukervennlige, brukbare hele året, selv i honningstrøm og gir deg maksimal effekt.

Teknologien er designet for å være rimelig for alle, ingen installasjoner, ingen konfigurasjonsbehov.

Noen få eksempler på informasjon, er teknologien som gir birøkteren:

Vekt av en bikube (gevinst eller tap per time, daglig, ukentlig og månedlig)

Temperatur og fuktighet i og utenfor en bikube gir deg informasjon omstyrke av kolonien

Atmosfærisk trykk gir deg informasjon om været

Antall bier i kolonien ogtilstedeværelse av dronning. Dronningvarsling er avgjørende for en birøkter.

Tyverivarselog skadevarsling fra dyr eller vind

Svermende spådommerberegnes fra bielyd (3 uker før, 2 uker før, 1 uke før)

Batteriets levetid er fra 1 til 5 år

Batteriets levetid er fra 1 til 5 år

Vet du hva biene dine gjør om vinteren?

Dette er nyttårsbi-respons på fyrverkeri.

Dette er birøveri. Fra 73 kg til 33 kg i løpet av 8 timer.

Prosjektet vårt støttes av titusenvis av mennesker, og de hjelper tusenvis av bierkolonier.

Andre måter du kan hjelpe

Noen av dere kan bare ikke bidra, men det betyr ikke at du ikke kan hjelpe:

  • Du kan spørre oss om noe eller sende oss et kompliment.
  • Du kan dele oss eller like på sosiale medier

Avdekk hemmelighetene til bieoppførsel og fjern alle uklarheter i avl for alltid.

Hvis du leser denne artikkelen akkurat nå fordi du ikke kan svare på noen spørsmål om birøkt, så har du rett. Du vil lære hvordan du effektivt kan navigere i et nett av forvirrende meninger, slik at du ikke mister flere elveblest, at det ikke koster deg mye penger, og at du ikke trenger å lese en annen bok, som fremdeles ikke ville gi noen resultater.

Kjemper du og biene dine med noen av disse problemene?

Problemer med moren
Ukjent mors død, manglende vilje til å adoptere en mor, manglende evne til å oppdra sin egen mor, tap av mor og dannelse av trompeter da mor begynte å produsere

Problemer med bieoppførsel
Følsomhet for plyndring, tendens til å sverme, aggresjon mot mennesker, aggresjon under birøkterintervensjoner, motvilje mot å bygge kammer

Innsamlingsproblemer
Liten honningproduksjon, når, hvilken og hvor mye å mate, hvordan stimulere, bærer allerede nektar?

Problemer med sykdommer
Vedvarende flåttproblemer, når skal man behandle?

Værproblemer
Dødsfall om vinteren eller i løpet av året, utvikling av sen vår, elveblest forble skadet etter stormen, hvordan finner jeg ut om de er trygge om vinteren

Utstyrsproblemer
Hvilken type bikube du skal velge, hvilken rammestørrelse du skal bruke, isolert eller uisolert bikube

Andre problemer
Sprøyter av bønder, problemer med birøktere som reiser

Er omsorgen for bier utmattende, økonomisk krevende og noen ganger bringer deg til tårer? Sannsynligvis ikke din feil!

Det spiller ingen rolle hvilket klima du har biene i, eller hvor godt året er, eller hva elveblestene og utstyret ditt er. Det spiller ikke en gang hvilken linje med bier du har. Før du gir opp og begynner å argumentere for at det er ment å være, at det er feil med klimaendringene, kan du prøve dette eksperimentet til, for å overbevise deg om noe annet. Det er alltid håp.

Vi har gitt birøktere en enkel og velprøvd løsning for å eliminere selv de mest alvorlige problemene med bier.

Tro ikke på LYGER og MYTER om birøkt og oppførsel!

Det er utrolig at mytene som spres av noen organisasjoner, birøktere, men også allmennheten, fremdeles fremmes. Dette til tross for at det er utført enorm forskning på bier og avl. Dessverre har bier bodd her i 150 millioner år og er nå bokstavelig talt en truet art. På begynnelsen av det tjuende århundre klarte en birøkter å ta vare på 500 elveblest, og i dag har de fleste birøktere problemer med å håndtere til og med 50.

Myte nr. 1:

„En isolert bikube er bedre."

FAKTUM: Noen birøktere bruker isolerte elveblest, andre uisolerte. De to gruppene diskuterer stadig hva som er bedre. Isolerte elveblest er større, tyngre og vanskeligere å vedlikeholde. Uisolerte elveblest har dårligere varmeisolasjon. Birøktere med isolerte elveblest hevder at biene trenger å holde så mye varme som mulig om vinteren. Om sommeren trenger de beskyttelse mot overoppheting fra solen slik at de ikke trenger å avkjøle så mye og kan produsere mer honning og ikke svekke seg selv. Birøktere som har uisolerte elveblest, sier at biene deres ikke har noe imot det. Og hva er den virkelige sannheten? Forskning bekrefter at bier ikke bryr seg. Om vinteren varmer de ikke opp hele bikubeområdet, de varmer bare klyngen som de trekker seg inn i, og utenfor kan det lett være den negative temperaturen. Ikke bekymre deg for hvilken type bikube du har. Det som er viktig er at du kan jobbe godt med det.

Myte nr. 2:

„En paret mor vil få avkom som har en tendens til å sverme."

FAKTUM: Mange bieiere mener at svermede mødre bærer genetisk materiale, noe som forårsaker en tendens til å sverme. Omfattende forskning på dette emnet har vist at dette ikke stemmer. Det var ingen målbar tendens til at bier sverm fra mødre, som svermet.

Myte nr. 3:

„Aggressive biekolonier vil gi mer honning."

FAKTUM: Birøktere prøver å avle milde mødre, og på den annen side er den gjeldende påstanden at elveblest med milde mødre ikke produserer så mye honning som mer aggressive elveblest. Ingen undersøkelser har vist at honningproduksjonen er avhengig av humør til biekolonier.

Myte nr. 4:

„Bier må ikke åpne om vinteren."

FAKTUM:Birøktere prøver å ikke åpne bier om vinteren. I perioden fra slutten av august til mars året etter, vet de i utgangspunktet ikke hva som skjer med biene. Birøktere føler at hvis de ser på bikuben, vil den kalde forstyrrelsen være slik at biene vil omkomme 100%. Imidlertid er bier relativt aktive i denne perioden. De har ikke noe imot en kort titt på bikupen i det hele tatt, selv når den er -10˚C ute. Det biene virkelig forstyrrer er sjokkene. De reagerer på dem med spenning, og hvis de varer for lenge, kan de forstyrre vinterklyngen. Så sprer biene seg rundt bikuben og fryser.

Myte nr. 5:

„Det må ikke være for mange elveblest på bigården"

FAKTUM:Birøktere sier at bier vil sulte hvis det er for mange i et område. De hevder at landet er overbefolket og at det har innvirkning på honningproduksjonen. Men virkeligheten er at det er bigårder der det er flere tusen elveblest på ett sted. Biene kan dekke et område på 100 millioner m2 rundt bikuben, så det er praktisk talt ingen fare for overbelegg. Det som kan være problemet er heller griskheten til birøkteren, som tar all honningen sin under honninghøstingen. Hvis biene på et gitt tidspunkt ikke har noe å føre nektar fra, sulter de virkelig.

Myte nr. 6:

„En erfaren birøkter vil gi meg råd“

FAKTUM:En erfaren birøkter kan gi deg råd, men det er veldig vanskelig for ham. Han kjenner ikke biene dine, han vet ikke hva du har gjort mot dem, og han vet ikke hvordan de oppførte seg over tid. Elveblest er en kompleks organisme, og det er viktig å kjenne hele konteksten. Det er som å komme til legen, og han vil diagnostisere barna dine basert på beskrivelsen din. Det er viktig at du forstår biene og at du objektivt kan måle hva som skjer med dem.

Myte nr. 7:

„Omsorg for bier er utfordrende."

FAKTUM:Folk, og til og med birøktere, synes det er utfordrende å ta seg av bier. Det er allment akseptert at det er tidkrevende, koster mye penger og krever mye erfaring og teoretisk kunnskap. Dette synet har tre grunner:
1. Folk er redde for bier,
2. Folk forstår ikke livet til bier,
3. Birøktere gjør feil inngrep i elveblest.

Virkeligheten er at omsorg for bier er lettere enn å ta vare på kjæledyr eller fjærfe. Hvis du ikke skader dem, kan de takle seg selv. De bringer nok nektar til å overleve gjennom vinteren, avle sine egne avkom og en ny mor, bygge nye kammer og til og med lage minst en ny bikube som vil finne ny tilflukt. Det eneste har endret seg siden 1980-tallet. Bier må behandles! Du må kvitte seg med en parasitt som heter varoa destructor. Denne parasitten ble hentet av mennesker fra India og spredt over hele verden, og nå må birøktere lære å leve med den.

HVORFOR er det så vanskelig å ta vare på biene?

Bier er ikke mennesker og tenker ikke som mennesker. Bier kan ofre seg selv til fordel for hele biekolonien. De aksepterer en hersker og spør ikke selv når det er mye arbeid. Fra den første dagen de er født, jobber de og slutter ikke før de dør. For å dø går de ut av bikuben. Bien har en veldig liten hjerne, men hele biekolonien har en hjernemasse som kan sammenlignes med en menneskelig hjerne. Og hvis du beregner forholdet mellom hjernen og vekten til organismen, vinner biekolonien på full linje.

Hva er bienes store hemmelighet?

De fleste beeiere tror at biene bare reagerer og de trenger å tenke for dem. Faktisk er birøkteren ikke i stand til å oppfatte kompleksiteten i bikuben. De kan ikke diagnostisere årsaken til problemene, og prøver å korrigere bare problemene og ikke årsakene. I tillegg var de fleste av problemene forårsaket av birøkteren selv, han skjønner bare ikke det, fordi kompleksiteten i problemet er enorm.

Hva sier de om oss?

„Først da jeg så på dette systemet, forsto jeg hva jeg gjorde galt og hvordan jeg tok feil med hva biene mine trengte. Hvis du vil forstå hva dine synes og hva du skal gjøre for at du ikke skal skade dem, anbefaler jeg absolutt å prøve fullstendig overvåking. Du vil ikke finne noe bedre i vårt land eller i verden. Det er ganske enkelt, forståelig selv for en absolutt nybegynner. "
Dušan H., 50 år gammel, Košice

„Da biekoloniene mine døde, kunne jeg ikke holde tårene i øynene. Det slo meg hele veien og jeg sa til meg selv at jeg aldri vil oppleve dette igjen. Jeg var heldig å finne dette systemet for bipleie, og nå vet jeg at det bare handler om meg, og at det er opp til meg å ha velstående bier eller tiggere. Jeg vil absolutt anbefale det til alle - denne overvåkingen vil definitivt hjelpe."
Elena M., 42 år gammel, Senec

„Jeg er veldig heldig som har oppdaget disse menneskene. Selv i min alder flyttet de denne boka enda lenger. Selv om jeg ikke er teknisk og datamaskinkyndig, hjalp barnebarna mine med installasjonen. Nå vet jeg nøyaktig hvordan jeg skal behandle bier på forskjellige stadier av livet. Og likevel er det så enkelt, bare se grafene i applikasjonen, og jeg vet nøyaktig hvordan biene mine liker."
Peter G., 74 år gammel, Spišské Podhradie

Hvem er jeg og hvorfor skal du stole på meg?

Jeg heter Peter Kočalka og er en profesjonell birøkter. Imidlertid er jeg ikke bare en vanlig kommersiell birøkter, jeg er interessert i økologisk birøkt og jeg trenger alltid å forstå deres oppførsel. Ikke bare støtter tusenvis av mennesker allerede tilnærmingen min, men jeg har utviklet prosedyrer for bipleie og overvåking, som ikke bare hjelper birøktere, men også tjener til å samle inn vitenskapelige data.

Overvåking av elveblest og velprøvde prosedyrer for bipleie.

Vår normale pris for bikubestørrelse starter på 129 €, og birøktere fortalte oss hvorfor vi har en så lav pris. Standardprisen for noen produsenter er 280 €. Selv om vektenes funksjonalitet er mindre, og de ikke har erfaring med bier og hva birøkteren trenger. Nå kan du betale en liten del av dette beløpet og få en gratis online applikasjon for mobiltelefonen. Jeg mener at bipleie skal være enkel og rimelig. Gjennom vår overvåking vil jeg gjøre dette mulig for alle birøktere over hele verden. Tenk deg at du har bier du ikke trenger å bekymre deg for. De gjør deg lykkelig, og du bryr deg bare om det du trenger. Det er nesten som om de kommuniserer med deg. Bare se for deg. Til slutt har du hele greia under kontroll, og hvis noe går galt, kan du finne ut hvorfor. Ikke mer tristhet, ikke flere svermende bier, ikke flere frustrasjoner og pinlige situasjoner.

Intern og ekstern temperatur:

Intern og ekstern fuktighet:

Vekt av bikube:

Mengde flygende bier:

Lydfrekvens og amplitude:

Latest posts

DIY Honeybee Feeder Bags and June Gap
DIY Honeybee Feeder Bags and June Gap
17379 views 12 Liked

June gap is a tough time for bee colonies because there is a shortage of food for the bees. It is a very strange...

Read more
Why Use Cypress for Beehives
Why Use Cypress for Beehives
16090 views 5 Liked

There are a lot of beekeepers who want to do everything on their own. If you are a regular beekeeper, you must be...

Read more
This is the main reasons why you need a hive scale.
This is the main reasons why you need a hive scale.
14317 views 6 Liked

A very important tool that any beekeeper will ever use is a hive-scale. Hive scales let you monitor how much honey...

Read more
How To Assemble Foundationless Frames
How To Assemble Foundationless Frames
12714 views 5 Liked

One of the most expensive things in beekeeping is buying frames. They can cost you a lot of money. However, if you...

Read more
What Is Queen Cup?
What Is Queen Cup?
11320 views 3 Liked

Every beehive has a queen bee. Without a queen, a hive won’t be able to survive. The queen lays the eggs which are...

Read more
Tips to Keep your Package Bees from Leaving
Tips to Keep your Package Bees from Leaving
10121 views 2 Liked

If you are a beekeeper or have knowledge about it, you might also know a little about package bees. You can’t...

Read more
Six fascinating ways honeybees communicate
Six fascinating ways honeybees communicate
14337 views 3 Liked

A strong colony of honeybees works together buzzing and whirring. During summer, a productive hive will have 50,000...

Read more
Why you shouldg grow buckwheat for bees?
Why you shouldg grow buckwheat for bees?
12921 views 3 Liked

It is susceptible to cultivate plants like flowers and herbs during the warm and productive months of summer. It is...

Read more
Guide to attract mason bees
Guide to attract mason bees
13526 views 2 Liked

Few techniques are still useful, secure to keep the ecosystem safe by growing mason bees, tiny insects that gain...

Read more
Things to know about yellow jackets in the fall
Things to know about yellow jackets in the fall
12322 views 2 Liked

Yellow Jackets are aggressive insects with an unbearable sting and bite. Each insect can sting multiple times....

Read more
Why you should keep chickens and honeybees together?
Why you should keep chickens and honeybees together?
23898 views 2 Liked

Today, we are going to talk about one of the most confusing matters for all the honeybee keepers. Is it a good idea...

Read more
How To Divide Your Beehive In Two Parts
How To Divide Your Beehive In Two Parts
11122 views 1 Liked

Keeping bees is an amazing thing that only beekeepers can understand. There is a lot of fun and challenges involve...

Read more
Would you like to test the quality of the honey you bought? Here are some tips.
Would you like to test the quality of the honey you bought? Here are some tips.
16130 views 1 Liked

Honey contains so many nutritions that can help our body in different ways. But if the honey is not real or impure,...

Read more
Tips to clean a dead beehive and reuse it
Tips to clean a dead beehive and reuse it
19891 views 2 Liked

Beekeeping is a fun hobby that is increasingly popular due to reports of a reduction in the number of bees on the...

Read more
Wooden beehives vs. Plastic beehives
Wooden beehives vs. Plastic beehives
11277 views 2 Liked

Beekeeping is a fun and rewarding hobby. However, there is quite a lot to learn if you decide to begin beekeeping...

Read more
Plastic vs. Wax foundation? Here you can find, everything you need to know about it.
Plastic vs. Wax foundation? Here you can find, everything you need to know about it.
13406 views 1 Liked

A good foundation to begin your beekeeping journey is very important. This foundation is to kickstart the bees to...

Read more
Things To Know About Freezing Honey
Things To Know About Freezing Honey
35371 views 1 Liked

The most important thing for a beekeeping farm is to store the honey safely and conveniently. There are so many...

Read more
Top 10 Bee-Friendly Flowers
Top 10 Bee-Friendly Flowers
13816 views 1 Liked

As a beekeeper, It is very important for you to safeguard the health of your bees and keep them happy as well. One...

Read more
Why are Your Bees Not Using their Super?
Why are Your Bees Not Using their Super?
9201 views 1 Liked

Beekeeping is not an easy job to do. There are various challenges that you have to overcome month after month and...

Read more
Unknown Facts About Queen Bees
Unknown Facts About Queen Bees
15392 views 1 Liked

Like every group needs and has a leader to thrive in nature, the same is with bees. The leader of the bees is their...

Read more
Pros And Cons Of Rooftop BeeHives
Pros And Cons Of Rooftop BeeHives
14664 views 1 Liked

Rooftop hives are getting quite common these days. Whenever we are looking for a new location for our beehive, we...

Read more
Is Flowhive Bad For Your Bees?
Is Flowhive Bad For Your Bees?
19294 views 1 Liked

In the past few years, the beekeeping process is getting improved constantly due to advancements in technologies....

Read more
How To Clean Your Bee Smoker
How To Clean Your Bee Smoker
11126 views 1 Liked

One of the most common tools for any professional beekeeper is their bee smoker. Bee smoker is used to turning off...

Read more
Honey Bee Nutrition
Honey Bee Nutrition
10960 views 1 Liked

Honey bees require fats, protein, carbohydrates, minerals, vitamins and water to survive.

Read more
How To Get Bees For Your Flow Hive
How To Get Bees For Your Flow Hive
12938 views 1 Liked

The process of harvesting honey is dangerous and undoubtedly tricky. It requires a lot of experience and expertise to...

Read more
How To Identify A Queen Bee
How To Identify A Queen Bee
16989 views 2 Liked

Every group needs and has a leader. It is the same with beehives. Every hive has its queen, which is the leader of...

Read more
How To Check If You Have A Strong Hive
How To Check If You Have A Strong Hive
12691 views 1 Liked

Assessing the strength of the beehive is one of the most important jobs for the beekeeper. There are different...

Read more
Advantages And Disadvantages of Queen Excluders
Advantages And Disadvantages of Queen Excluders
11228 views 0 Liked

It is quite hard to identify queen excluders as good or bad. The ultimate question is, is it good or bad for the...

Read more
Bee Behavior And Characteristics
Bee Behavior And Characteristics
19040 views 2 Liked

Bees play a very important role in our ecosystem. They are responsible for the production of the food we eat. Bees...

Read more
The Sun Hive - Natural Beekeeping
The Sun Hive - Natural Beekeeping
10918 views 0 Liked

Sun hive is a popular type of beehive design and it makes your bees feel like they are in a natural hive. This...

Read more
Uses And Benefits of Acacia Honey
Uses And Benefits of Acacia Honey
16413 views 0 Liked

Honey is loved by everyone because of its amazing taste and health benefits. Whenever we think of honey, a sweet...

Read more
Tips For Organic Beekeeping
Tips For Organic Beekeeping
8010 views 0 Liked

There are many tips to keep organic bees. First of all, it’s important to understand the word ‘beekeeping’ this means...

Read more
What to Do When A Bee Stung Your Dog?
What to Do When A Bee Stung Your Dog?
12395 views 0 Liked

Being outdoors and frolicking in the grass is fun and refreshing until you get a bee sting. Bees are wonderful...

Read more
Top 10 Books Every Beekeeper Should Read
Top 10 Books Every Beekeeper Should Read
13758 views 0 Liked

Beekeeping is a very rewarding hobby. Bees are wonderful creatures who pollinate plants and keep our earth luscious...

Read more
Why Honey Production is Reducing in the United States?
Why Honey Production is Reducing in the United States?
8408 views 0 Liked

Honey bees play a very critical role in the agricultural production of U.S. Pollination done by established and...

Read more
What are Pollination and the benefits of it?
What are Pollination and the benefits of it?
13864 views 0 Liked

Pollination is a normal process that occurs in the life cycle of plants. In this process, the pollen of a flower is...

Read more
Urban Beekeeping And Benefits
Urban Beekeeping And Benefits
10672 views 1 Liked

These days, many cities are looking for sustainable economic progress and they might want to invest in urban...

Read more
Tips on Swarm Prevention
Tips on Swarm Prevention
11378 views 1 Liked

Watching swarming honey bees can definitely alarm some people. Nevertheless, most of the time, it is a natural...

Read more
Beekeeping Tools and Equipment
Beekeeping Tools and Equipment
9100 views 1 Liked

Beekeeping is definitely a profitable business and it doesn’t require a very large investment. But you still need a...

Read more
What is Beekeeping and how to plan for it?
What is Beekeeping and how to plan for it?
10578 views 0 Liked

Beekeeping, also known as apiculture, is the practice of keeping and maintaining colonies of bees. The person keeping...

Read more
What is Apitherapy?
What is Apitherapy?
9958 views 0 Liked

Apitherapy is a kind of healing therapy where people are treated directly from the products that are made of honey....

Read more
Honey Bees Life in the Hive
Honey Bees Life in the Hive
14575 views 0 Liked

A honey bee colony could be said as a single organism. Bees are some of the most fascinating creatures and they work...

Read more
Different Types Of Honey And Their Health Benefits
Different Types Of Honey And Their Health Benefits
9938 views 0 Liked

One of the most interesting things that you might know about honey is that there can be limitless types of honey. The...

Read more
BeeKeepers Calendar
BeeKeepers Calendar
12862 views 1 Liked

A beekeepers calendar is divided into a total of 12 months. For a beekeeper, he/she can’t go easy on any month....

Read more
Types Of Bee Nests
Types Of Bee Nests
34392 views 1 Liked

A bee nest is also called as beehive by some people. But, there is a slight difference in both of them. Hive is a...

Read more
Top 5 Reasons Behind Choosing Beekeeping As A Profession
Top 5 Reasons Behind Choosing Beekeeping As A Profession
9271 views 1 Liked

Beekeeping is an interesting profession and can be done successfully when you are fascinated in doing it. It involves...

Read more
How Bees Make Beeswax And What Are The Uses Of It
How Bees Make Beeswax And What Are The Uses Of It
12541 views 1 Liked

Beeswax is produced by bees in their abdomen with the help of a special wax producing gland. This gland converts the...

Read more
Top Best Bee Boxes
Top Best Bee Boxes
17630 views 13 Liked

Honey bees need a good residence to flourish and they never bear any offensive conduct. If you are new to the...

Read more
Tips To Check Your Beehive In Winter
Tips To Check Your Beehive In Winter
14487 views 5 Liked

Beekeeping in winter is the most important factor. If you do beekeeping as an occupation or hobby, you must be aware...

Read more
Tips To Create A Bee-Friendly Garden
Tips To Create A Bee-Friendly Garden
9881 views 3 Liked

It is not a hidden fact that honey bee colonies have been disappearing for the last decade. There are many factors...

Read more